Portfolio

Hieronder vind je voorbeelden van door mij geschreven artikelen:

Oranje-keeper Daphne van Domselaar over het EK 2024

Pas 24 jaar en dan al keeper van het Nederlands vrouwenelftal en vaste doelman van Aston Villa in de Women’s Super League. Daphne van Domselaar leeft haar droom. Toch ligt haar lat hoger en wil ze graag in de Champions League en op de Olympische Spelen keepen. Voor het zover is, staat in de komende maanden haar tv aan. ‘Een EK voetbal vind ik fantastisch.’

‘Het liefst zou ik helemaal stoppen met cv’s’

Ga eerst het gesprek aan met een kandidaat, en wijs hem of haar pas daarna eventueel af. Hugo de Koning, eigenaar van YoungCapital, heeft het niet zo op cv’s. Hij verbiedt zijn opdrachtgevers dan ook kandidaten op basis van zo’n papiertje af te wijzen. 

‘Ik wil als vrouwelijke partner een voorbeeld zijn’

Christine Visser en Alexandra van den Eijnden zijn twee relatief nieuwe partners van Ten Holter Noordam advocaten. Ze willen voor een andere dynamiek in de maatschap zorgen en hopen dat meer vrouwen hun voorbeeld volgen. ‘Vrouwen kunnen zo veel maar zijn vaak te bescheiden.’

Europese samenwerking trend in Smart Industry

Van veilig data delen in de keten tot steeds meer robotisering in fabrieken. Met internationale samenwerking als gemene deler. Marc Hendrikse en Peter van Harten vertellen over de relevantste ontwikkelingen in de hightech-sector. “Innoveren, digitaliseren en toekomstbestendig worden doe je echt met elkaar.”

WK 2022 Kerstin Casparij: “Denzel Dumfries is echt een beast”

Van winderige amateurveldjes in Friesland via de prachtige volksclub FC Twente naar Oranje en Manchester City. OranjeLeeuwin Kerstin Casparij heeft een bliksemcarrière. Ze ‘leeft voetbal’, en dus zit Casparij ook tijdens het WK 2022 in Qatar aan de buis gekluisterd. “Als ik realistisch ben, zie ik Oranje de kwartfinale halen.”

“Sepsis is internationaal doodsoorzaak nummer 1”

Jaarlijks komen zo’n 10.000 patiënten met sepsis op de ic terecht. Dat zijn er meer dan alle patiënten met long-, borst- en darmkanker bij elkaar. Daarnaast overlijdt een op de drie sepsispatiënten op de ic. Wat is sepsis precies? En vooral: hoe is de overlevingskans te vergroten?