MH17 – De thuisreis

omslag MH17 - De thuisreisIn november 2015 verscheen MH17 – De thuisreis, een heel bijzonder boek dat ik heb geschreven met Lex Meulenbroek (DNA-deskundige van het NFI). Het boek beschrijft de identificatie van de slachtoffers van de ramp met de MH17 aan de hand van persoonlijke verhalen van nabestaanden en betrokken onderzoekers. Het boek is uitgegeven door Thoeris en is online te bestellen.

Bestel MH17 – De thuisreis via Bol.com

MH17 – De thuisreis in de media
Reacties op MH17 – De thuisreis
De omslagtekst

MH17 – De thuisreis in de media

TV
RTL Late Night: interview Lex Meulenbroek en nabestaande Ria van der Steen

Radio
Radio 1 De Kennis van Nu: Coen Verbraak interviewt Lex Meulenbroek
Boek van de Week op Radio 4

Kranten
NRC
De Telegraaf

Reacties op MH17 – De thuisreis

Humberto Tan, RTL Late Night: ‘Een gevoelig boekje.’

De Telegraaf: ‘Indrukwekkend en emotioneel.’

Reformatorisch Dagblad: ‘Een fascinerend beeld van precisiewerk.’

Peter R. de Vries: ‘Mooi, indrukwekkend boek.’

Lieke Lamb, trendwatcher: ‘Een indringend boek.’

De omslagtekst

Dit is de tekst die op de omslag van het boek staat:

“Op 17 juli 2014 stortte vlucht MH17 neer in Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om het leven. Op die dag begon voor de nabestaanden het verdriet en het wachten. Het verdriet om de omgekomen geliefden. En het wachten op nieuws van het team dat de slachtoffers zou moeten thuisbrengen. Het identificatieonderzoek werd het grootste uit de Nederlandse geschiedenis. Bovendien was het moeilijk, omdat voor veel slachtoffers DNA-onderzoek de enige mogelijkheid voor identificatie was.

Dit boek beschrijft het identificatieonderzoek aan de hand van aangrijpende persoonlijke verhalen van nabestaanden en onderzoekers. Nabestaanden verwoorden wat het langdurige identificatieonderzoek voor hen betekende.

Zo zegt Ria van der Steen, die maanden moest wachten op nieuws over haar omgekomen ouders: ‘Met de identificatie zijn de mooie beelden teruggekomen van hoe ze waren.’”