DNA-match

In mei 2015 verscheen DNA-match, de publieksuitgave van Kroongetuige DNA. Het boek bevat 15 van de 25 verhalen uit Kroongetuige DNA, maar dan ontdaan van de meeste wetenschappelijke info en volledig geactualiseerd.

Dit boek heb ik weer samen met Lex Meulenbroek gemaakt. Hij is DNA-deskundige bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Ook DNA-match is uitgegeven door De Bezige Bij. Het boek ligt in de meeste boekwinkels en is online te bestellen.

Bestel via Bol.com

Reacties

Zeer onderhoudend

Jaap Goedegebuure in het FD

'DNA-match' van expert Lex Meulenbroek & schrijver Paul Poley is CSI in Nederland. Geweldig boek!

Peter R. de Vries

Groot eerbetoon aan de slachtoffers

Hebban.nl

Beeldend en levendig. Een aanrader voor iedereen!

Allround Politie Nieuws

Omslagtekst

“Hoe cruciaal kan een onzichtbaar spoor zijn voor de ontknoping in een moordzaak? In DNA-match beschrijven Lex Meulenbroek en Paul Poley vijftien spraakmakende misdrijven in Nederland – zoals de moorden op Sybine Jansons, Andrea Luten, Willem Endstra en Marianne Vaatstra – waar bij het oplossen DNA voor een doorbraak zorgde. De auteurs reconstrueren het misdrijf en de spannende weg naar de ontknoping via persoonlijke, vaak aangrijpende verhalen van nabestaanden, verdachten, rechercheurs, officieren van justitie, advocaten, forensisch experts, rechters en andere betrokkenen.

DNA-match is een verzameling dramatische, waargebeurde verhalen uit de boezem van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het is een toegankelijk geschreven, meeslepend boek, dat een unieke inkijk biedt in de wereld van het Nederlandse CSI. Een absolute must voor iedereen die geïnteresseerd is in true crime.”