“Max Verstappen is van zichzelf heel inspirerend”

Wie ‘moed’ en ‘uitdaging’ zegt, zegt Humberto Tan. Of het nu Dance, Dance, Dance is, of zijn eigen RTL Late Night: de dagvoorzitter van Exact LIVE 2015 is iemand die buiten zijn comfort zone durft te gaan. Tan noemt RTL Late Night daarom zelf als voorbeeld van zijn Next Big Thing. “Nu dat programma er eenmaal is en goed loopt, lijkt het gemakkelijk, maar dat was het in het begin niet. Van tevoren hadden we natuurlijk geen idee of het zou aanslaan. Ik had voor veiligheid kunnen kiezen en bij wijze van spreken ’s avonds met een tosti op de bank kunnen gaan liggen, maar wilde de uitdaging van een eigen talkshow aangaan.”

Ambitie en talent

Exact LIVE 2015 maakte indruk op Tan, om te beginnen vanwege de grootte. “Ik heb serieus nog nooit binnen voor zo’n groot publiek gestaan. Heel bijzonder, 4.000 mensen die voor zo’n event samenkomen, luisteren en elkaar spreken.” Ook de sprekers tijdens de plenaire ochtendsessie bevielen hem. “Met name Peter Hinssen en Max Verstappen. Hinssen koppelde techniek en samenleving op een fraaie, humoristische manier aan elkaar. In principe gebruikte hij veel te veel slides, maar bij hem werkte dat. Daarmee gaf hij de luisteraars sterk het gevoel dat de techniek sneller gaat dan je denkt.”

“En Max Verstappen is van zichzelf heel inspirerend, ook al ervaart hij dat zelf misschien niet zo. Hij ademt ambitie en combineert dat met enorm talent. Je zag de bezoekers in de zaal volledig onder de indruk naar hem kijken. Ik snap dat heel goed.”

Klant: Exact
Doelgroep: algemeen
Publicatiedatum: oktober 2015