Moeilijk zwanger worden: ‘Ik voelde me eindelijk begrepen’

Wat Dina Poortier in Nederland niet lukte, lukte haar in Spanje wél: zwanger worden. Dankzij de bijzondere mogelijkheden die het kinderwenscentrum Tambre haar bood. Dina vertelt haar persoonlijke verhaal. 

Veel vrouwen kampen met hetzelfde probleem als Dina Poortier: het lukt ze maar niet om zwanger te worden van dat zo intens gewenste kindje. En in Nederland kunnen ze lang niet altijd terecht met hun specifieke probleem. Dina: “Ik had vier miskramen gehad en wilde weten waar dat precies aan lag. In Nederland konden ze me helaas niet verder helpen. Ze zagen het probleem ook niet zo, ik kon toch gewoon uit mezelf zwanger raken?”

Innovatieve kliniek

Gelukkig werd Dina dankzij Patricia Klaassen van Wishing a wonder op het spoor gezet van Tambre, het kinderwenscentrum in Madrid. Deze ervaren en uiterst innovatieve kliniek biedt volop mogelijkheden aan vrouwen uit heel Europa. Na een informatiebijeenkomst in Nederland bezochten Dina en haar man Tambre eind vorig jaar. Het eerste bezoek in oktober stond in het teken van onderzoeken.

“Bloed, sperma, mijn hele lichamelijke gezondheid, alles werd nagekeken”, zegt Dina. Belangrijkste conclusie: ze waren allebei gezond én er waren mogelijkheden om zwanger te worden. “In december gingen we daarom voor een week naar Madrid, in alle opzichten een spannende en bijzondere tijd. We moesten bijvoorbeeld ons eigen beveiligingsbedrijf, Iconic Security, vanuit Madrid runnen.”

Maar alles kwam goed. Sperma- en eicellen werden vakkundig en succesvol bij elkaar gebracht, dankzij uiterst geavanceerde technologieën. “En met Geri Time Lapse werd er elke 5 minuten een foto van de embryo-in-ontwikkeling gemaakt, zodat het hele proces van zeer nabij te volgen was. Wij zagen ons kleintje dus al vanaf het allereerste moment.” 

Warm en persoonlijk

Dina en haar man vertrokken uiteindelijk in blijde verwachting uit Spanje. Deze zomer verwachten ze hun eerste kindje. “Ik ben zo blij dat ik mijn hart heb gevolgd door naar Tambre te gaan”, verzucht Dina. “Over taal, reis en verblijf hebben we ons geen enkele zorgen hoeven maken. Zo is er een Nederlandse contactpersoon, Babs, die vrouwen uit ons land uitstekend begeleidt. De eerste keer werden we zelfs van het vliegveld opgehaald en naar het hotel gebracht, waar we de eerste nacht ook nog eens gratis verbleven.”

Veel belangrijker is uiteraard de begeleiding. Ook daarover is Dina alleen maar positief. “Ik kan Tambre echt iedereen aanbevelen. Het is een kleinschalige kliniek, waar de mensen je heel warm en persoonlijk ontvangen. En waar ze je bovendien serieus nemen – ik voelde me eindelijk begrepen – en goed helpen, waarbij ik vooral onze gynaecoloog Esther Marbán wil noemen. Gevolg is dat wij nu uitkijken naar een heel mooi kindje!”

Klant: Topic Media Agency
Doelgroep: lezers van o.a. dagblad Trouw
Publicatiedatum: 10 juli 2020 (pdf)