Artikelen

Voor de vorm

In 2004 heb ik Voor de vorm geschreven, een taaladviesboek over spelling, grammatica en stijl. Het is geschreven voor mensen die in hun werk veel te maken hebben met schriftelijke communicatie.

Lees meer

Kroongetuige DNA

Ik heb voor het NFI een boek over 25 jaar forensisch DNA-onderzoek geschreven, samen met Lex Meulenbroek (DNA-deskundige van het NFI). Het boek, getiteld Kroongetuige DNA - Onzichtbaar spoor in spraakmakende zaken, is in 2014 uitgegeven door De Bezige Bij.

Lees meer

DNA-match

In mei 2015 verscheen DNA-match, de publieksuitgave van Kroongetuige DNA. Het boek bevat 15 van de 25 verhalen uit dat boek, maar dan ontdaan van de meeste wetenschappelijke info en volledig geactualiseerd.

Lees meer

MH17 – De thuisreis

In november 2015 verscheen MH17 – De thuisreis, een heel bijzonder boek dat ik heb geschreven met Lex Meulenbroek. Het boek beschrijft de identificatie van de slachtoffers van de ramp met de MH17. Dat gebeurt aan de hand van persoonlijke verhalen van nabestaanden en betrokken onderzoekers.

Lees meer

En wij zullen slagen

Op 1 november 2023 bestond amateurclub sv Die Haghe 100 jaar. Op die dag verscheen ook het jubileumboek dat ik voor 'mijn club' mocht maken. Het boek heeft de titel 'En wij zullen slagen', een regel uit het clublied.

Lees meer